Odder tømrer og snedkerforretning ApS

Omtale

alt det de andre siger...

Guldborg

Unlimited ApS


Læs mere...Key-Mate ApS


Læs mere...Odder tømrer- og snedkerforretning ApSDII Børnenes have


Læs mere...

Klippestudie


Læs mere...

Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS


Læs mere...

Bøgedal skovbrug


Læs mere...

Vitus Bering


Læs mere...

Vi fik sat trivsel på landkortet igen


Peder Skipper, ejer af Odder Tømrer & Snedkerforretning ApS, brugte mange undskyldninger for at udsætte MUS-samtalerne: ”Altså, man ved jo godt, det skal gøres, og at det er godt for både mig og medarbejderne. Men der er altid så meget andet, jeg skal tage mig af. Så jeg tænkte hele tiden ’næste måned, næste måned’, men det kunne jo ikke blive ved at gå.” Derfor tog han kontakt til Anita Hummelshøj Mikkelsen, ejer af Hummelshøj, da han mødte hende til et arrangement hos Udvikling Odder.


Ikke flere undskyldninger


”En fælles bekendt sagde til mig, at jeg nok kunne bruge Anita. Hun pegede Anita ud og så tog vi selv snakken om, hvad der var brug for”, fortæller Peder Skipper om indledningen på samarbejdet. ”Med Anita var der ikke flere undskyldninger. Det løste udfordringen med at finde tid til rent faktisk at få afholdt MUS-samtalerne. For mig er medarbejderne den vigtigste ressource, så selv om det var lidt dyrt, så var der bestemt valuta for pengene.”


I første omgang handlede det helt praktisk om at få udarbejdet et spørgeskema, der dækkede de områder, som var vigtige at få talt om under MUS-samtalerne. ”Anita kom med et udkast og efter nogle få ændringer, havde vi det, vi havde brug for. Der var mange spørgsmål, hvilket var rigtig fint - og så undrede det mig faktisk, at spørgsmålene var så direkte, f.eks. ’Kan du lide at være her?’. Det havde jeg ikke forventet, men det passer rigtig fint til branchen. Der var ikke noget at misforstå.”, uddyber Peder Skipper.


Hun lytter jo til os!


Inden samtalerne gik i gang, var Anita Hummelshøj Mikkelsen forbi Odder Tømrer & Snedkerforretning ApS for at møde medarbejderne og fortælle om forløbet. Peder Skipper forklarer: ”Det synes de alle sammen var fint, på nær en. Han sagde ’Hvad fanden, gider han ikke snakke med os mere?’. Men han havde heller ikke været der til morgenmødet med Anita. Alle fandt dog ud af, at det var godt at snakke med en udefra. En som bare skriver ned og ikke filtrerer eller lægger ord i munden på dem.”


Så hvordan har medarbejderne oplevet den nye tilgang? Peder Skipper fortæller: ”Generelt har de været meget glade for at tale med hende. Jeg har jo selv stået for MUS-samtalerne før i tiden, men de siger altså noget andet til Anita. De har selv sagt: ’Hun lytter jo rent faktisk til os!’ Det betyder meget, at hun falder fint ind og kan snakke med mine medarbejdere. Hun er smilende, åben og meget direkte, så hun falder bestemt ikke ved siden af.”


Han fortsætter: ”Hun er god til at få folk til at lukke op for posen. Jeg var bange for, at de ikke ville sige noget, men hun er god til at få dem i tale og til at fortælle. Jeg tror ikke, der var nogen udfordringer, da de sad sammen.”


Selvfølgelig kan hun lære mig mere


Efterfølgende blev alle de væsentlige emner fra MUS-samtalerne skemalagt og struktureret. Peder Skipper forklarer: ”Bagefter havde vi en opsamling på et par timer, hvor vi gik det vigtigste igennem og fik støvet fokus lidt af igen. Hun kom med en mappe, som var rigtig struktureret og viste de overordnede tendenser. Jeg fik et meget koordineret og sammenhængende billede af mine 13 medarbejdere.”


Hvad har det så betydet for arbejdet?


”Jeg kan mærke, at medarbejderne er blevet mere bevidste om trivsel på arbejdspladsen. Jeg var det nok lidt i forvejen, men det var godt lige at blive mindet om det igen. Vi mødes ikke så tit på værkstedet, arbejdsdagen begynder jo næsten altid hos kunderne. Så det var ekstra fint, at vi lige fik sat trivsel på landkortet igen.”, uddyber Peder Skipper.


Når han skal bedømme den sparring, han har fået i forløbet, er han ikke i tvivl: ”Åbent og ærligt. Det er vigtigt for mig. Jeg tror såmænd ikke, hun pakkede noget ind - det er i hvert fald ikke mit indtryk.” Hvad så med det fremtidige samarbejde? ”Lige pludselig er man chef for en hel flok, og jeg har en masse kasketter på i dagligdagen. Men jeg er nok i bund og grund håndværker af hjertet. Så selvfølgelig kan hun lære mig mere, men den dialog tager vi senere på året. Man kan helt sikkert bruge det til noget fornuftigt.”, runder Peder Skipper af.