Klippestudie

Omtale

alt det de andre siger...

Guldborg

Unlimited ApS


Læs mere...Key-Mate ApS


Læs mere...Odder tømrer- og snedkerforretning ApS


Læs mere...

DII Børnenes have


Læs mere...KlippestudieBlikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS


Læs mere...

Bøgedal skovbrug


Læs mere...

Vitus Bering


Læs mere...

God kundeservice, bedre arbejdsmiljø og penge i kassen


”Vi har fået teoritimerne, nu skal vi ud at køre i bilen.”, siger Hanne fra Klippestudie, efter at Hummelshøj har hjulpet salonen i gang med et større forløb med fokus på udviklingen af både lederen, medarbejderne og salonen. Det er vigtigt for salonen at optimere samarbejdet og skabe et endnu bedre team. Målet med alt det hårde arbejde er at skabe en salon, der er attraktiv for både kunder og personale. Anita fra Hummelshøj siger: ”De gør en helhjertet indsats og som tiden går, holder jeg endnu mere af at komme i salonen.”


Nu har vi MUS


De første spæde skridt tages, da Klippestudie beslutter at implementere
medarbejderudviklingssamtaler (MUS). ”Selv om jeg har haft salon i 25 år, har jeg aldrig afholdt MUS før. Det er Anitas fortjeneste, at det er gjort muligt, og at niveauet er så højt”, siger Jette, ejer af Klippestudie, om at afholde den allerførste MUS.


Hvad synes medarbejderne så om, at skulle igennem en samtale med både deres leder og en ude fra? Sophie, som er elev hos Klippestudie, udtaler: ”Det er faktisk godt, at der sidder en ekstern, som kan se tingene udefra og samtidig kender vores forretning rigtig godt. Der var god fokus på samtalen mellem mig og min leder”. ”Nu ved jeg, hvad chefen synes. Jeg har taget den konstruktive kritik til mig og arbejder med at gøre det endnu bedre”, siger Jacob. ”Jeg har prøvet det mange gange før på andre arbejdspladser. Alligevel var jeg positivt overrasket over, hvor godt vi kom i dybden med tingene. Anita skal også være med næste gang”, mener Betina.

Fælles frirum 


I et samarbejde mellem Jette og Anita fra Hummelshøj, har personalemøderne taget form


”De virker og helt fra starten har jeg haft medbestemmelse. Linjen er lagt”, siger Jette. Det er vigtigt for Klippestudie at skabe et fælles forum og frirum, hvor alle kan komme til orde og dele de gode oplevelser. Men det har også været en læringsproces i sig selv. Hvert møde forløber efter en fast dagsorden, hvor der også er plads til løse punkter. Især er der fokus på arbejdet med cases og de gode oplevelser. Og det kan faktisk være svært. ”Nogle gange vil man bare gerne i gang med det, der ligger og ulmer. Når man har været i salonen hele dagen, behøver personalemødet ikke trække unødigt ud. Men det er godt, at vi har fået et forum, hvor vi kan tale sammen, både om det gode og det svære”, siger Sophie. ”Det er rart med en fast dagsorden, så vi har overblikket fra starten.”, siger Betina fra Klippestudie. Hanne fortsætter: ”Det er vigtigt at holde fokus, ellers er det bare konstruktiv spild af tid. Hvis vi kan holde fokus på det, der er sat i gang, skal vi nok fortsat udvikle os i en positiv retning.” ”Vi er ikke vant til at holde personalemøder, eller at der er så meget struktur, men der er styr på det, så vi får noget ud af dem.”, siger Christel med et glimt i øjet.


Læring for fuld skrue


For at lykkes med den store forvandling, har Klippestudie brug for at arbejde sammen, ikke som gruppe, men som team. Der er nemlig stor forskel på at virke som gruppe og som team, samt hvordan man håndterer konflikter. ”Hvis du lytter, også selv om folk ikke siger meget, så får du meget mere at vide, end du regner med. Nogle gange er det næsten nok at observere, man lærer så meget”, siger Hanne fra Klippestudie. Betina uddyber: ”Kurset om persontyper var meget underholdende, men det var også lærerigt ‐ og jeg har klart lært noget om de andre og vores samarbejde.” ”Det sker jo gradvist i processen, at man lærer, så det er nok lettere at sige, hvad jeg har fået ud af det hele, når vi er længere fremme”, forklarer Dorthe. ”Det har været svært at opstille styrker og svagheder i forbindelse med personalegruppen, både over for sig selv og de andre. Men nu, hvor vi kender hinanden bedre, er det også nemmere”, siger Betina. Sophie synes: ”Det har været svært at sige sin mening, for jeg er jo elev og skal også tænke på at jeg skal uddannes her. Men jeg er blevet meget bedre til at sige fra og til at få sagt det, der lige er nødvendigt, på en ordentlig måde.” Jacob har også lært en del allerede: "Vores bedre kendskab til hinanden har skabt en bedre stemning, og det mærker kunderne også. Resultatet er god kundeservice, bedre arbejdsmiljø og penge i kassen.” Anita er helt enig: ”Jeg kan mærke, at de alle gerne vil det her og er med på, at det kræver en stor indsats af alle.”


Vi var ikke nået hertil …


Jette er godt tilfreds med Anitas indsats: ”Det giver et bedre samarbejde og sammenhold, at vi har valgt Anita. Nu kan jeg se en helhed i min medarbejderstab og mærke, at vi er et rigtigt team. Før var vi altid gode til at løfte i flok, men nu er vi blevet endnu bedre til at samarbejde, både i travle og mindre travle perioder.” ”Det er svært at få tiden til at slå til og få passet det hele ind, så vi kan samles. Det har nok været en af de største udfordringer. Vi er klart blevet bedre til at holde fokus i hverdagen, men vi kan blive endnu bedre. Jeg kan mærke, at det hjælper at informere godt og sørge for, at alle får en chance for at blive hørt”, siger Jette. Hun kan mærke, at samarbejdet med Hummelshøj har givet en masse nye input. ”Anita er virkelig professionel. Vi var ikke nået hertil, uden Anitas gode ideer og overskud.”