DII Børnenes have

Omtale

alt det de andre siger...

Guldborg

Unlimited ApS


Læs mere...Key-Mate ApS


Læs mere...Odder tømrer- og snedkerforretning ApS


Læs mere...

DII Børnenes haveKlippestudie


Læs mere...

Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS


Læs mere...

Bøgedal skovbrug


Læs mere...

Vitus Bering


Læs mere...

Jeg stoler på hende


I forbindelse med oprettelsen af den første integrerede institution i Egå, har personalet og ledelsen været igennem en længere værdiafklaringsproces. Som afslutning havde leder af DII Børnenes Hus, Irene Uhrenholt, behov for en procesdag, som skulle ledes af en erfaren konsulent.

”En af mine medarbejdere kendte Anita Hummelshøj Mikkelsen fra Hummelshøj, og anbefalede hende. Både fordi Anita har samme baggrund som os, og fordi hun mente, at Anita kunne samle trådene sammen med os.”, begynder Irene Uhrenholt om samarbejdet med Hummelshøj.


Hun skabte en god stemning


Irene Uhrenholt fortsætter: ”Jeg har tidligere prøvet forskellige ting og konsulenter, og man køber bare lidt katten i sækken. Derfor var det rart, at hun foreslog et formøde, hvor hun kom ud til os og hørte, hvad vi havde brug for. Det skulle ikke være mit projekt alene, men et fælles projekt for hele institutionen. På mødet fik hun samlet vores tanker og ideer og skrev det hele ned. Faktisk kom hun allerede med et forslag der. Vi tænkte bare alle tre; ’Jamen det her kommer bare til at køre’. Så jeg stolede på hende fra første møde.”


Kursusdagen med Hummelshøj var en afslutning på en længere proces, som DII Børnenes hus har været igennem. Om dagen fortæller Irene Uhrenholt: ”Vi havde brug for fast hånd til at styre dagen. Og det gjorde Anita! Hun kom med et program, hvor der var plads til det hele, og hvor vi samtidig kom det hele igennem til tiden. Stemningen på dagen var rigtig god, og det har hun en stor del af æren for.”


Hun er fuldt ud til stede


Det er ikke første gang, Irene Uhrenholt har brugt ekstern konsulentbistand, men oplevelserne har været meget forskellige. Hun forklarer: ”Nogle konsulenter er meget stive og deres kursusdage har været meget stramme. Det var ikke min fornemmelse med Anita. Vi nåede alt det, vi skulle, og der var både plads til øvelser og at være sociale. Hun lyttede og tog os alvorligt, og så var hun med til at skubbe gang i grupperne, når de skulle diskutere. Hun tog simpelthen ansvaret for at føre os igennem. Vi kunne trygt stole på, at hun holdt tiden og at vi nåede frem til et konkret resultat.”


Om medarbejdernes oplevelse siger Irene Uhrenholt: ”Der har kun været stor tilfredshed med dagen. Anita roste folk og gav feedback, så hun gav også tilbage og samlede op. Faktisk sagde en af medarbejderne på dagen, at det først var efter Anitas forklaring, at vedkommende forstod, hvad værdier egentlig betød. Det er bestemt en stor cadeau til Anita.”


Alle kan se, hvad vi har fået ud af dagen


”Med et formøde, en kursusdag og en plakat som resultat har vi fået en hel pakke.”, fortsætter Irene Uhrenholt og fortæller: ”Det der med værdier kan være meget langhåret og helt klart en lang proces. Men med plakaten har vi noget at vise forældrerådet og forældrene, og det synes de er rigtig godt. Hun fik afsluttet vores proces på en god og ordentlig måde. Det er jeg bare så glad for. Nu har vi hængt plakaten op, så alle kan se, at vi har fået noget konkret ud af dagen. Nu kan forældrene tydeligt se, hvad vi står for, og hvordan vi arbejder med deres børn.”


Hun runder af med ordene: ”Kursusdagen var fagligt god. Når man kommer udefra er der fordele og ulemper ved at skulle træde ind. Man kender fx ikke gruppen, så det handler i høj grad om at turde og kunne styre. Det kan Anita! Når jeg fremover skal diskutere med forældrerådet, så vil jeg tage udgangspunkt i praksis-fortællinger, sådan som Anita sagde. Hvis jeg fremover har brug for nogle til at gennemføre en kursusdag, så bruger jeg hende.”
DII Børnenes Hus er den første integrerede institution i Egå. I det daglige har ca. 85 vuggestue- og børnehavebørn deres gang på stedet. DII Børnenes Hus er resultatet af en integrationsproces mellem en vuggestue og en børnehave i området. Personalet og ledelsen har de sidste par år været igennem en stor proces, som skal sikre en ’vi-tilgang’ til arbejdet. Som afslutning på denne proces, blev Anita Hummelshøj Mikkelsen, ejer af Hummelshøj, bedt om at facilitere en kursusdag om værdiafklaring.